Nyheter

 

2016-01-21

Nytt år förhoppningsvis nya möjligheter.

Lena Lennartsson kommer att komma Långfredag och hålla kurs på banan med inriktning tävling.

Träningarna börjar snart dra igång på skansen.

Inplanerad tävlingskurs 12/3, 16/4, 30/4 14/5 lite reservation beroende på hur tävlingar kommer ut.

Borgfjord har gått utan skor ett tag och ska nästa skoning få skor på sig, Silfurtoppur har jag börjat sätta igång.

 

2015-05-25

Till helgen blir det sydsvenska för oss, Borgfjörd och Silfurtoppur startar bara i F1.

Nästa helg ska vi till Drammen och tävla, lite roligt att tävla i Norge.

 

2015-05-22 Nu rider Jonna på Spaenir själv tölta och travar,hon har ridit honom ca 10 ggr och han är så snäll, Borgfjörg har fått gått som handhäst med honom några gånger.

 

 2015-05-04

Har tävlat i helgen på Säve VSM, Borgfjörd gjorde en bra uttagning i F1 och Silfurtoppur slog upp i andra passläggningen.

 

2015-04-28

Jonna suttit på Spaenir för första gången och han skötte sig jättebra.

 

 2015-04-25 

Nu har Spaenir fått skor på sig och Jonna kommer börja rida honom, ska bli spännande och se hur han sköter sig , hon har longerat och jobbat honom för hand och det går jättebra.

 

2015-04-18

Har varit och tävlat med Silfurtoppur för första gången och han var väldigt fin i femgång slutade med vinst och 6,60 i poäng.

 

2015-04-03

Idag har Lena Lennartsson kurs här på ovalbanan ,och ger tips och ideer på ovalen inför tävling, alltig mycket givande och uppskattat av deltagarna.

 

2015-02-12

Idag har jag opererat mina ögon, har bytt ut båda linserna ,så nu kastar jag mina läsglasögon.

 

2015-01-03

Idag har vi kört Valtyr till sina Nya ägare önskar dom all lycka med honom. Han tyckte det var spännande med nya hästar.

 

2014-12-15

Vi hade det jätte trevligt på semestern,såg mycket sevärdigheter, allt är ju så stort där, vi var på b.l.a  Ferrarie World och såg en del fina bilar,och var på största Moskén som finns , var i Dubai och fick fin rundtur av Pia och Ronny som bor där och firade min födelsedag där också på en fin restaurang som Pia ordnat, personalen som jobbade där sjöng för mig också.Träffade Heidi Stenman som bor en bit där ifrån . Mycket sol och bad.

 

2014-11-20

Nu var det ett bra tag sen jag uppdaterade , ska försöka sammanfatta lite.

Har bestämt mig att jag bara ska en tävlingshäst, så därför säljer jag några, har inte varit något lätt beslut ,gillar verkligen mina hästar. Borgfjörd kommer alltid stanna hos oss, har inte riktigt bestämt mig om jag ska tävla sport grenarna med honom än nästa år. Tänkte annars prova lte Gaenakeppni med honom, och ha honom till handhäst för unghästarna som nu ska börja ridas in.

Har sålt Fjodor till en tjej som heter Tindra hon red honom så fint, önskar dom all lycka.

Valtyr är såld till en tjej som heter Moa, dom två var som ett gammalt par när hon red honom,

Har köpt mig en ny Femgångshäst 7 år val , då jag tänkt att fortsätta att rida/tävla femgång, meningen är att han ska vara den som tar över efter Bojje.

Jag och Micke åker på semester till Abu Dadi 25 nov ska bli härligt att komma iväg och slappa, ska vara borta i 14 dagar.

Lite tråkigt var att jag fick tacka nej till att rida och tävla på Friends Arena med Bojje , det krockade med vår inplanerade semester.

 

2014-08-05

Nu har vi varit i Herning och tävlat Nm, Borgfjörd presterade över förväntan, onsdag var första start i T2 för oss, han gick jättebra fick 6.73 i uttagningen med tanke att vi ej tränat denna gren under året ,startade på sm men gick inget vidare. Onsdag kväll var det dax för stilpassen valde att rida med Hackamore då han hade fått ett litet märke i mungipan i T2 , han var riktigt taggad, slutade på en 8:e plats i senior klassen. Torsdag var det vilodag bara promenerade med honom. Fredag red jag femgången och presterade person bästa i år med 7,03 och låg 3:a efter uttagningen , jättenöjd med den.

Söndag final lite busig i passen så vi slutade 5:a. Fick 4:e pris i femgångs kombinatione 2 hundradelar från bronset ,

 

2014-06-30

Nu har vi kommit hem från sm, Borgfjörd slutade 2:a i femgången, Fjodor blev 12:a i fyrgången . Blev utagen till Landslaget och ska rida NM i Danmark ska bli roligt. Var väldigt kallt hela veckan, På fredagen kom min hejarklack Sandra,Marianne och Ulla dom hördes när jag red (toppen) Tack till alla som skickat grattulationer och hållt tummarna för oss. Inte så jätte mycket folk på Wången men det är ju väldigt långt.

 

2014-06-21

Nu laddar vi inför resan till SM Wången Östersund, vi kommer börja åka söndag till Orsa där får vi hyra boxar hos familjen Bastman så hästarna får lite vila, då har vi kört ca 43 mil, fortsätter på måndag morgon ca 36 mil tills vi är framme, ingen resa som jag ser fram emot, tycker det är väldigt långt.

 

2014-06-08

Har kört unghästarna till Marie-Louise hon är snäll och passar dom nu när vi ska åka till SM och så har hon en hel del bete, lånade familjen Jonssons trailer så vi fick med alla på en gång, var väldigt lätt att lasta när det inte fanns någon lämm dom skulle gå på. Dom har en jätte stor hage att gå i med massa gräs, så dom är nöjda.

 

2014-05-25

Nu var det den sista tävlingen innan sm, Vsm hästarna var super fina vann fyrgången med Fjodor och även femgången med Bojje, men bäst av allt var att jag fick domarnas pris för god ridning. Är så glad över det. Tack till Micke Malin och Jonna för all hjälp.

 

2014-05-21

Har varit i Toftinge och tävlat även denna gång skötte sig hästarna. Slutade tvåa med Fjodor i fyrgång,var i A-final med Bojje, men femgångs finalen avstod jag eftersom banan var så dålig, ville inte riskera något.

 

2014-05-09

Idag har vi kastrerat Spaenir och Skirdnir , så nu är dom vallacker.

 

2014-05-03

Nu har Lena varit här igen många som är intresserade av att få tips och ideer på ovalen inför tävling.

 

2014-04-27

Har varit i Skåne och tävlat SSM . Båda hästarna gjorde bra ifrån sig 3 st A-finaler.

 

2014-04-21

Nu har Lena Varit här , mycket givande, alla var jättenöjda, nyttigt att träna och få tips på tempo,form,mm,  och vi fick  även information om det nya tävlings systemet intressant.

 

 2014-04-17

På Påskafton kommer Lena Lennartsson hit för kurs, vi är tio stycken som kommer rida.

Lena kommer informera om det nya domarsystemet och ovalbaneträning för tävling.

2014-04-12

Idag har vi tävlat på säve, regional tävling. Kvalade i både tölt och fyrgång med Fjodor, fick också personbästa i fyrgången med 7,07. Slutade med en första placering i fyrgång och en tredjeplats i tölten.

 

2014-03-06

Nu kommer Lena hit igen,  ska bli riktigt intressant nu när den nya domarhandledningen börjar gälla från 1/4. Datum hon kommer är  19/4 och 3/5  och hjälper oss på banan.

2014-03-04

Idag har våra gammlingar fått somna in vila i frid Hafeti och Sigd.

 

2014-02-27

Idag har jag Micke och Kina varit en snabb vända till Danmark för att hämta våra nya hästar, hade en halvtimme på oss att lasta på parkeringen och på färjan igen ,som tur var så var hästarna snälla att lasta.

Valtyr heter vår nya häst, 6 år, valack, dankfödd, skimmel,  en hel del jobb att göra men vi har all tid för det, ska bli spännande.

 

2014-02-16

Nu har kurserna hemma startat upp,  idag var vi på skansen , skönt med ridhus och roligt att träffa alla igen efter vinter uppehållet. Gummi kurs med Fjodor blev det lördag och Söndag , han gick väldigt bra.

 

2014-02-01

Vi har tävlat inomhus tävlingen vid Kode, Borgfjörd vann femgången och trea i t2 , Fjodor vann tölten och tvåa i fyrgången, lite annorlunda att tävla inomhus men kul , mycket fina priser och prispengar , så den tävlingen gick ihop.

 

2013-10-25

Idag har jag varit och ridit kurs för Gummi med Fjodor han gick jättebra.

 

 2013-10-20

Idag hämtade vi hem Spaenir och Skirdnir från sommarbetet, det regnade väldigt mycket så blöt blev man, dom såg väldigt fina ut, bara Spaenir som hade blivit avtuggad en del av sin långa man, lastningen gick bra och dom stod så snällt på transporten när vi körde.

 

2013-10-06

Nu har vi varit och tävlat km med Fjodor han skötte sig jätte bra. Blev klubbmästare. Vi ledde både fyrgången och tölten efter uttagningen och behöll det i finalerna så jag är super nöjd.

 2013-09-18

Nu har vi blivit Farmor och Farfar till en liten flicka , hon har jätte mycket hår vägde 3560 och 51 lång, längtar tills man får träffa henne, för nu för tiden får man inte besöka BB.

 

2013-09-15

Vi har haft läger här hemma, mycket trevligt och mycket trevliga delatagare, tur med vädret hade vi också.

Fjodor anmäld till två tävlingar i höst, Bojje han går på lite halv vila

2013-08-19

Bojje skötte sig fint på uppvisningen. Alla Landi ungdomarna red ett program som avslutning på lägret, Kina kom och dömde , var mycket uppskattat.

Denna vecka blir det fullt upp mycket jobb och Damläger till helgen här hemma.

Nu börjar kurserna inför hösten här hemma och Skepplanda datum ligger under kurser.

 

2013-08-17

Full fart på jobbet, Landi läger nu i helgen och på Söndag blir det uppvisning av Bojje för mina sponsorer.

2013-08-16

Nu har vi kommit hem, resan gick bra.en fantastisk upplevelse har vi varit med om.

 Ett stort tack till Anntin som hjälp mig med uppdatering på hemsidan, och alla ni som hjälpt till hemma med gården och hästarna.

 

 

2013-08-10

Våra dagar här på VM flyter på - vi pysslar om Bojje och promenerar med honom. Han njuter av välförtjänta lata dagar odch verkar nöjd och belåten! 

Jag vill passa på att skicka ett STORT TACK till veterinär Anna Rudbäck, som ställt upp med goda råd för att hålla Bojje i topptrim under vår vistelse här!

Njuter gör Micke och jag också! Vi glider runt och tittar på de otroligt fantastiska hästarna som tävlar i finalerna och deltar i hejarklacken för våra svenska lagkamrater.  

I eftermiddag kommer det att vara "Old Heroes Show". Det sägs att 400 hästar kommer att vara på arenan samtidigt. Publiken igår var 30 000 personer. Det säger lite om hur otroligt stort det här evenemanget är!

Ikväll skall vi ha "avskedsmiddag" med hela svenska delegationen. Bara roliga saker hela tiden alltså!!!

 

2013-08-08

Stilpassen är klar - Bojje låg i båda löpen. Första löpet red jag väldigt försiktigt, men i andra så drev jag på.

Jag är jättenöjd med mitt avslut i detta VM! 

 

2013-08-08

Det åskade och blixtrade innan min start i T2:n idag. När jag skulle in på banan varnades publiken för att sitta på läktarna eftersom blixten slog ner där härom dagen. Jag klarade mig från regn under ritten och Bojje var positiv. Min nervositet var borta och jag hann till och med att kolla och korrigera mig själv efter den stora bildskärmen. Jag hann se tränarna som gjorde tummen upp när jag red förbi. Poängen blev 6.73 och jag slutade på en 19:e plats av 44. Jag är jättenöjd - särskilt med tanke på att det var tre år sedan vi tävlade i T2!

Det blir stilpass ikväll - ca 18.30. Hoppas att ni vill och orkar hålla tummarna för oss ännu en gång! :-)

 

2013-08-08

T2:n gick superbra!!!! Poängen blev 6,73 och just nu ligger vi på en andraplats!

Men många ekipage kvarstår....

 

2013-08-07

 

Det som inte fick hända hände idag. Bojje slog upp i galopp efter halva första passträckan. Jag kom av mig, eftersom han aldrig har gjort så förut. Andra passträckan blev lite knagglig, men resten av programmet gick bra. Och jag är fantastiskt glad över att få rida på den här arenan!

 

Dagen idag blev lång eftersom vi har tränat på tölt med fri tygel på kvällen. Imorgon klockan 7 börjar T2-uttagningen och vi startar som nummer fyra. Vi har provat passbanan också - ifall vi bestämmer oss för att vi ska starta i stilpassen imorgon kväll. 

 

Nu laddar vi om!!! Hoppas ni orkar hålla tummarna imorgon också!

 

 

2013-08-07

Besviken Helen rapporterar att Bojje slog upp i galopp i passen och de landade på 5,50 poäng. Just nu ligger de i b-final, men det är skälvande nära att de ramlar ur och många bra ekipage kvar...

 

2013-08-07

Hela tidsprogrammet är framflyttat 2 timmar idag p g a storm igår kväll. ÄNDRADE BESKED - femgången startar enligt ursprungligt program.

 

2013-08-06

Idag var det Micke och jag som hade morgonfodringen för de svenska hästarna. Klockan 6 var min träningstid på banan - så fodringen fick ske klockan 5. På träningen checkade vi tölten och la en passläggning. Bojje skötte sig fint!

Värmen håller i sig här nere. Idag var det 22 grader klockan 6 och vid middagstid stekte solen något fruktansvärt. Det är svårt att hitta skugga och många blir groggy av värmen. Jag var tvungen att lägga mig en stund på dagen idag. Hästarna verkar ta det med ro och tur är väl det. Vi duschar Bojje många gånger varje dag. 

Idag gick fyrgångsuttagningen och vi har en svensk i b-final. 

 

Meddelande från web-vikarien till Helen & Bojjes fan-club:

Imorgon är det dags för femgångsuttagning. Alla tummar och tår skall hållas för att alla moment ska klaffa och att ekipaget får visa vad de går för - för då kommer poängen att hagla över dem! 

Eftersom det är svårt att följa resultaten på webben så lovar jag att lägga ut Helens resultat så fort hon sms:at dem till mig. Förhoppningsvis med hennes kommentar om ritten. Så håll koll här!
HEJA HELEN & BOJJE!

 

2013-08-06

Nu vet vi startordningen för morgondagens femgångsuttagning: Bojje och jag går ut i andra startgrupp preliminärt med startnummer 16. Det närmar sig nu!!!!!!!!

 

2013-08-05

I morse tränade svenska landslaget i mulet väder. Senare kom solen och värmen tillbaka. På dagens program stod exteriörbedömningarna för avelsklasserna. 

Alla de svenska hästarna godkändes i veterinärbesiktningen på eftermiddagen. Efter det var det dags för min träning ute tillsammans med Atli. Vi irrade omkring för att hitta bra ridvägar och efter en stund sa Atli att "jag hoppas du hittar tillbaka - för jag har inget lokalsinne".  Ingen bra kombination eftersom jag nog har världens sämsta lokalsinne! Vi skämtade om tidningsrubrikerna som skulle kunna dyka upp: VM-häst och två personer försvunna i skogen vid vm-arenan..... Men vi hittade "hem" till slut och Bojje går jättebra!!!

Ikväll skall vi gå på "nationernas afton". Imorgon börjar själva tävlingen.

 

2013-08-05

Bojje är veterinärbesiktigad och godkänd för start i VM - gott!

 

2013-08-04

Idag hade jag och Camilla hand om morgonfodringen för svenska laget klockan 5. Klockan 6 red jag Bojje på banan. Han var fin. Det var redan 22 grader varmt så tidigt. Ännu varmare blev det under dagen, men på eftermiddagen kom det lite regn.

Imorgon är det veterinärbesiktning för oss. Sedan kommer jag att rida Bojje ute. Atli cyklar med mig.

På eftermiddagen idag var det invigning med mycket folk och underhållning. Lorenzo var bäst - helt otrolig!

 

Underlaget där vi har hästarna har som blandat något grus med kol - alldeles svart.... Så alla är svarta och smutsiga och det tar lång tid i duscharna att få oss rena...

 

2013-08-04

Nu öppnas VM!

 

 

 

2013-08-04

Här kommer lite bilder från faciliteterna bakom kulisserna:

 

2013-08-03

Svenska landslagets första träning var kl 8.25 idag. Bojje kändes jättefräsch. Jag red bara några varv med lättare träning.

Idag väntas den 35 gradiga värmen fortsätta. Vi har inget mer på schemat idag - bara att hålla Bojje sval med duschar i den jättefina vattenanläggningen. 

Det gäller att dricka mycket för värmen gör att man känner sig snurrig!

Här kommer bilder från det fina arenan:

 

 

2013-08-02

Efter en lång och varm resa är vi äntligen framme på tävlingsplatsen i Berlin. Vägbyggen, köer och felkörning gjorde resan mer strulig än vi egentligen önskat, men nu har Bojje kommit ur trailern och fått  skugga, luft och kalla duschar. Första veterinärkontrollen är avklarad. 


Här är 35 grader varmt!!! Så alla ni som har kontakt med vädergudarna - skicka hit moln och svalkande vindar! 

Micke har spanat in tävlingsarenan och läktarna. Han säger att det är fantastiskt stort och fint!

Nu ska vi göra oss hemmastadda på området och sedan är vi beredda - äventyret kan börja!!!

 

2013-08-01

Nu har vi mellanlandat i Skåne hos Unn och Alli.

Tack till dem för att vi får övernatta här!

Borgfjörd är nöjd med att få lite mat och att få vara ute i hagen.


 

Jag vill passa på att tacka Raudhetta som tillkommit

i min lista över sponsorer för VM-äventyret!

 

2013-08-01

Nu har jag, Micke och Bojje startat vår resa mot Tyskland!!! 

Ett stort TACK till mina sponsorer - som bidrar till att vi kan representera

Svenska Landslaget i Världsmästerskapen för Islandshästar 2013 i Berlin:

 

Highway Service

Höögs Reklam

Jasa Maskin

Labico El

Lackman

Lindwalls Bygg

Materialcenter

Nokas Bevakning Väst

Oilmek

Pimab

Raudhetta Islandshästar

Resia

RK Elteknik

Rybergs Chark

Skansens Gård

Solhagens Mekaniska

Svensk Cater

Trollhättans Truck

Träminuten

Uddevalla LBC

Uddevalla Plåt & Svets

 

2013-07-31

Nu börjar det närma sig , idag väntar jag på veterinären som ska göra hälsointyg på Bojje. Det ska packas , tvättas , flätas.

2013-07-22

Träningen är igång för fullt , allt känns bra, Malin är här och hjälper mig ibland annars får Micke hålla koll.

Anntin har erbjudit sig att vara min personliga tränare på gymmet varje dag, så nu ligger vi i.

Alla papper är iordning och båtresan beställd.

Massören kommer idag , så nu blir nog Bojje nöjd.

Björn jagar sponsorer för vår resa. Börjar dra ihop sig. Ska bli så roligt.

2013-07-15

Nu har det gått en vecka av mycket förberedelse inför Berlin resan, har varit hos Länstyrelsen och fått transporten godkänd, dom skickade vidare papperen till transport styrelsen för godkännande av transportör,detta kalaset går på 2800:-

Bojje  känns fin,  idag har Malin varit här och hjälp mig.

Vi kommer att åka torsdagen den 1:e till Unn Krogen och övernatta där och tar sedan färja mot Berlin.

Har fått tag på Horsehage som vi tar med oss , så nu blandar vi foder, mycket att tänka på med foder och dyligt, att det inte ska finnas några oläpliga medel för doping , allt från pälsglans till salver och mat.

I morgon bitti ska vi till Halmstad , Micke ska operera sin axel, han är nervös att han inte ska kunna åka med till Berlin om det skulle uppstå någon inflamation.

2013-07-10

Helt otroligt Jag och Bojje ska till Berlin och rida VM!!!!!!, är så glad. En dröm har gått i uppfyllelse.

Torsdagens utagning på Sm startade inte bra, han slog upp i kors galopp efter första passläggningen och vi fick dom sämsta poängen för i år, gick ut som nr 3 och det var 39 starter i klassen, kunde ju bara hoppas att det skulle räcka till en B- final, men dom andra gjorde också misstag så jag slutade som 5:a efter utagningen.

Träningarna kändes bra så jag var laddad inför finalen, fick första 8;an i tölt och tre 8:or i pass vilket jag blev jätte glad för slutade med brons i femgången.

Fjodor skötte sig bra jag red bara ett säkert program på honom då det var hans första Sm alla övergångar och galoppfattningen satt så jag är nöjd, nu vet jag vad som måste tränas på tills nästa år, bara träna vidare.

Tack Micke och Malin för hjälpen på SM

Är stolt över mina elever på SM alla red så fint med många bra placeringar, bla 3 st svenska mästare och brons medalj, även andra finaler och fina utagningar så roligt.

Tack Anders, Marcus, Martina, Sofie, Tova, Hanna för den fina presenten, där blev jag lurad att komma ner till campingen för Marcus hade besluts ångest.

Nu är det en del förberedelser inför VM,  transporten måste godkännas av Länstyrelsen,  vilken tur att både jag och Micke har Kompetens bevis vilket man måste ha. Ska vara i Berlin den 2:a augusti, transport dit får vi sköta själva, femgången går på onsdagen.

Ska bli så spännande och roligt, både för mig och Micke så börjar detta smälta in att vi faktiskt ska och rida på VM.

 Tack till alla som kom och hejade, ni är Guld värda!

 

 

2013-06-16

Nu är lägret i sommar utlagt 24-25 augusti .

 

2013-06-15

Nu är sigd hos Oliver för betäckning.

Spaenir och Skirdnir är på sommar bete ute på Tjörn med 6 andra hingstar  , dom går på en ö som är på ca 30 hektar och stortivs.

 

 2013-05-18

Har varit och tävlat på VSM startade i fyrgång med Fjodor 6,8 i uttagningen vilket blev en 5:e placering ser fram emot finalen i morgon, blir vår första final.

Borgfjörd skötte sig bra 7,07 i uttagningen. Spännande final väntas

 

 2013-05-16

Fölet är pigg och glad tyckte det var roligt att komma ut, dom andra hästarna tyckte den lille var spännande, kul med föl.

 

 2013-05-15

Nu har vi fått ett hingst föl efter Oliver, han är helt svart, allt gick jättebra,

 

2013-02-03

Nu var det ett tags sen jag uppdaterade hemsidan.

Fjodor har blivit valack , nu rider jag honom med Bojje som handhäst det fungerar jättebra.

Háfeti är en riktig bra på att fostra dom två små hingstarna.

Båda hästarna är igång , snart blir det Gummi kurs igen, det ser vi framemot.

Red för honom i höstas och fick mycket bra att jobba med.

2012-09-21

Varit en vecka med väldigt mycket lektioner, från Säffle till Skaftö elever.

Har nu bestämt mig att Fjodor ska bli valack, så på tisdag kommer Anna och kastrerar honom, ser framemot att kunna rida handhäst med gossarna tilsammans, och att han så småningom kan gå med dom andra hästarna. Micke har köpt sig en ny leksak en fyrhjuling så nu sladdas banorna för fullt.

2012-08-29

Har hänt en del sen jag skrev sist. Sigd är dräktig med Oliver. Just nu går hon med sina två avkommer på bete och stot trivs, så roligt att se dom två små när dom leker i hagen.Spaenir har haft en halv bror som kompis i sommar Tack Marie-Louise för lånet.Har varit i Karlstad och hållt kurs och fick träffa min gamla häst Freyr så mysig , riktigt roligt att få rida honom, många gamla och nya elever allt var mycket trevligt. Nu startar kurserna upp här hemma igen ska bli spännande att se resultatet efter sommarens träning. Även träningen i Sålanda är igång. Håller igång mina hästar här hemma , ser framemot nästa säsong. Har byggt till stallet så nu är det två boxar till, så går det när man börjar samla på sig hästar, väldigt lätt att det blir för många.

 2012-07-23

Har varit och tävlat SM i Borlänge. Väldig konstig tävling för vår del. Började i vet bes att skjuta ut bogen så det blir rollningar i traven vilket inte vet var helt nöjd med men han kan göra så när jag inte får fart på honom. Men fick klartecken att det var ok.

Efter uttagningen i femgången som jag tyckte kändes bra med poängen 7,07 delad tvåa,  så fick han sår i munnen och vet kollade honom också ,han tyckte inte det var så farligt som jag tyckte, så typiskt att han skulle få det just på denna tävling, men jag får skylla mig själv satte på honom ny nosgrimma som han inte var nöjd med .

Var nervös inför finalen som gick på söndag att det inte hade läkt ordentligt men fick klartecken av vet. Vi bestämde sätta stång på honom så att bettet inte låg på samma ställe som det två-delade bettet som jag red med i uttagningen.

Var väldig nervös att dettta skulle gå upp så ridningen blev ingen hit, jag vågade inte ta i honom nästan alls och ni som känner Bojje så måste han ridas vilket inte det blev något av.Slutade på  en femte plats.

Vet kollade honom efteråt och han var ok i munnen.

Landslagsledningen tyckte inte han såg ok ut ,utan sa att jag skulle åka till Landslagsvet dagen efter för att kolla honom. Känns lite konstigt att dom ej pratade med mig om jag hade någon uppfattning om hur han känndes.

Han tyckte inte han var helt ok,  gör små rollningar i longeringen (halt) han visade reaktion efter böjning av båda kotorna fram.

Tycker det käns konstigt att jag inte skulle ha kännt att han var halt på båda fram. Och att Micke och Malin som ser honom ofta inte såg något annorlunda förutom att jag inte red som vanligt.

Det var ju lång resa och han  hade gått tävling , har hört att man ej ska bes en häst som stått så länge på transport och gått tävling så snart inpå.

Beställde ny tid på torsdag hos Anna Rudbeck och han  visar inte någon hälta efter samma böjprov. Red honom och filmade samma kväll finns på youtub borgfjord 19 juli 2012.

Måndag ny vet kollade honom utan anmärkning Göran Hasslebäck.

Så nu har jag två vet som inte hittar något på honom ,

Tråkigaste med detta tycker jag att dom som tycker att jag skulle ha ridit på en häst som inte är ok.

Träningen inför säsongen har varit bra. Han har känns jättebra hela säsongen , började lite trögt men sen kom uttagning över sju, person bästa i femgång.

Så detta att han inte ska vara ok är för mig en gåta.

 

 

 2012-06-25

Några platser kvar till dam lägret 7-8 juli

Onsdag blir det träning på Sävebanan inför SM med Malin och några till

Nu är vindskyddet klart hos unghästarna, det blev jättebra.

 

2012-06-19

Har nu tävlat sista nationella för i år, slutade med en seger i femgång och personbästa 7,38 fick 8,5 i passen av en domare och plus poäng för god ridning i passen.Borgfjörd var mycket lydig då vi har haft lite diskution vem som bestämmer den sista veckan. Var hos Malin som hjälpte mig få honom mer uppmärksam och ta i mer med bakbenen, detta gav resultat. Så nu laddar vi om inför SM

Igår så hämtade vi hem Sigd som är betäckt, ska kollas om 15 dagar om hon har tagit sig.

Idag harjag varit hos vet med Affie, hon har fått fukt exem, har fått tabletter och salva så nu får vi hoppas hon blir bättre

 

2012-06-11

 

Nu har vi kört Sigd till Oliver. På torsdag så åker vi till Linköping det blir den sista tävlingen innan SM, det blir bara Borgfjörd som åker med. Fjodor har lite behövlig vila nu .

 

2012-06-04

Har varit på två Nationella tävlingar med Gossarna

Borgfjörd placerade sig 2:a i femgången båda gångerna

Fjodor har skött sig jättebra, har varit nyttigt för honom att komma ut och se sig om,än så länge lite okoncentrerad inne på banan, men han lär sig.

Fölungen växer funderar fortfarande på namn

Nästa vecka så åker Sigd till hingst för betäckning

Spaenir har fått en halvbror hit som lek kompis Tack Marie-Louise för det.

 

 

2012-05-16

Nu har hon äntligen fölat, det blev en liten hingst. Denna gången var helt annorlunda mot förra, då ropade hon hela tiden och nu så visade hon inget,hade vaxproppar i två dygn var ute kl nio på kvällen och gav henne kraftfoder och hö , hon var så glad över att få mat så vi trodde att inte blir det något föl inatt. Micke gick ut och kollade strax före elva och där låg han ganska nyfödd,allt hade gått jättebra efterbörden var släppt och vi fick se när han tog sina första steg

Nu på morgonen så följde han med så snällt ut i hagen

 

2012-05-07

 

Lördagen bjöd på träning för Lena Lennartsson här hemma vi var tio stycken som fick många bra tips på ovalbanan,  mycket uppskattat

Spaenir Fyllde ett år i Lördags

Söndag var det första tävlingen för året  , var lite spänd på hur Fjodor skulle vara på tävlings platsen men han skötte sig jättebra, slutade med Sm kval i fyrgång 6,5, Hans första tävling.Fjodors helbror tävlade också och kvalade in i fyrgången.

Borgfjörd gick bra, provade att lägga om femgångs programmet och det fungerade, Vann T2 och även femgången på 7.03

Jättenöjd med båda hästarna

Träffade även Freyr med sin nya ägare.Alltid kul att se dom Eva är så nöjd med honom.

Jonna och Micke gjorde ett kanon jobb som hästskötare

2012-04-25

Nu har jag lagt in nya kort under galleri (jag & hästarna)

Till helgen så är det kurs för Uddevalla gänget och skepplanda

Nästa lördag så kommer Lena och ska ge tips inför ovalbane tävling

Och på söndag är det första tävlingen för året, har anmält båda hästarna, lite osäker på om Fjodor ska med få se vad Lena tycker.

 2012-04-08

I morgon åker vi till Dirhuvud igen,  jag och Fjodor ska rida en privatlektion för Heimir, även Anna ska dit och rida med Fjodors hel bror ska bli kul att se.

Anntin har varit här och hjälpt mig med min Bokföring som nu är klar,härligt med kompisar som hjälper en när man inte kan själv.

 2012-04-06

Idag har vi varit på Dirhuvud och ridit kurs för Heimir, hade med båda hästarna, som skötte sig bra, fick bra verktyg att jobba med.

Ihelgen så har jag kurs på skansen och Skepplanda,många av eleverna ska tävla på måndag.

Micke har köpt sig ny cyckel som han ska träna Borgfjörd några dagar i veckan med.Så dom får flås båda två.

 

 2012-03-29

Har nu bestämt datum för Tjej/dam läger här hemma

OBS nytt datum V 27 7-8 juli

Vid intresse ring mig 0709733508

2012-03-29

Har varit i Värmland och ridit för Toti med Fjodor han skötte sig jättebra, fick tips och ideer om fortsatt arbete,

Mycket att titta på var det, stona gick vid paddocken

Lite orolig i transportn dit, så vi lånade Kajsas häst när vi åkte hem.

 

2012-03-18  

Idag har jag haft kurs på skansen, härligt med ridhus och underlaget är bra.

Jag fick med mig Micke ut och rida, han red på Borgfjörd som sköter sig galant.

Denna vecka ska hästarna skos inför tävlings säsongen.

 

2012-03-15

Nu börjas planeringen för tävlings säsongen. Börjar med en regional på Säve har tänkt ändra mitt femgångs program, tanken är att prova det på första tävlingen. sen blir tre nationella och Sm

Har i tankarna att ev Fjodor får åka med,  lite beroende om han blir klar.

 

2012-03-14

Båda hästarna är i full gång. Idag gick hästarna så bra, det lever man länge på.

Nu börjar det närma sig första kurs tillfället med Fjodor ska bli spännande och se hur han är ute bland nya hästar.

Margita har varit här och kollat över hästarna, Borgfjörd hade en del låsningar.

Borgfjörd har varit hos Tandläkare Håkan Danielsson som fyllde den ena tanden (m1)med fyllning som hade släppt

Härligt när snön är borta och det börjar bli mjukt underlag ute igen

Känns som våren har kommit

Mina kurser har kommit igång efter vinter vilan, riktigt roligt att träffa alla igen.

 

2012-01-25 

Idag har jag och Jonna varit ute och ridit gossarna på dom snöiga vägarna. Det blev en tur ner till Stall Ugglehult för att hälsa på Bettan en sväng. I Söndags fick Fjodor & Bojje nya skor och snösulor, tur det när det skall komma ännu mer snö till helgen. Bojje kommer sig upp i kondition och tycker det är roligt med lite mer tempo.

Har också anmält mig till första kurstillfället iår, det blir för Toti på Stall Prästgården i Värmland. Skall blir kul, då båda gossarna får åka med.

   

2012-01-11

Lena Lennartsson är bokad för ovalbane träning 5 maj, jättebra tillfälle att få tips och råd b.l.a  av tempo, hällning, övergångar

Fick nu tillfälle att prova polar sulorna när det var snö och dom fungerade jättebra

Nu har min sadel kommit ska bli spånnande att mäta Borgfjörds rygg och se hur det blir med att bygga muskler eftersom han har alltid varit muskelfattig över ryggen

Spaenir har fått sin andra vac, vilket han inte var så nöjd med

Har bestämt hingst till Sigd och bokat en plats hos Oliver

Har nu börjat trava med Bojje det tyckte han var bättre än bara tråkig skritt

 

2012-01-01  Nu får vi hoppas på ett Gott nytt år

Har Börjat skritta igång Borgfjörd efter hans långa vila, känns kul att komma igång med honom igen.

Fjodor har haft lite vila under julen, och nu är igång igen.

Väntar på att min nya sadel ska komma, ska bli intressant och kolla muskelationen på ryggarna på hästarna.

Spaenir växer, har avvant honom helt från Sigd, så nu har Háfeti blivit förälder för honom.

 

2011-11-08

I söndags hade vi föreläsning här hemma med Jeanette Karlsson utbildad i Hästfysioterapeut och sadel utprovning .

Lägger ut bilder så ni kan se hur det är ritat på hästen

Fjodor fick vara den som man fick känna på och klämma, han skötte sig utmärkt.

Vi var 17 st islands ryttare som var med.

Tror många med mig verkligen fick sig en tankeställare.

Vill verkligen rekommendera er att gå på föreläsningen om Hästfysioterapi, med inriktning "sadelinpassning". Mycket bra och viktig kunskap som förmedlas. För er som är intresserade, gå in på fb sidan HÄSTFYSIOTERAPI och läs mer och anmäl er till nästa kurs den 20/11.

 

 

.

2011-10-12

Nu har vi fått passet på Spaenir det gick riktigt fort.

Johan har fyllt 20 år det märks att man börjar bli gammal och han har även flyttat hemifrån, så nu är det bara jag och Micke lite tomt känns det allt

Träningen med Fjodor går framåt ska bli intressant var detta slutar.

Nu är det bara en sko period till Bojje ska vila sen så ska jag rida igång han jag längtar till dess.

2011-09-08 

Idag ska jag få besök av två gamla goda vänner Irene och Eva ska bli riktigt roligt att prata gamla minnen.

Spaenir har blivit chipmärkt idag Lena Borsen har varit här och gjort Id kontroll på honom så nu är pappren inskickade till Sif, så nu är det bara vänta och se hur lång tid det tar till man har pass på honom.

Fjodor ska i dag till tandläkaren och dra ut en vargtand 

Träningen med honom går bara framåt, så härligt med unghästar dom lär sig så fort för dom vet inget annat och har mentaliteten med sig.

2011-08-31

Har fått rapporter av Eva att allt går bra med Freyr.

Kurserna är i full gång alltid lika roligt att träffa eleverna och deras hästar igen.

Vi har köpt oss en unghäst Fjodor från Sundsby 5 år av Gudula , han har ett otroligt härligt lynne och han är väldigt lättlärd så det gäller att tänka sig för så man inte går för fort fram. Ska bli roligt att börja med en yngre häst som man inte har några krav på utan allt får bara kommer efterhand. Borgfjörd går utan skor på en välförtjänt vila och mår som en kung.

2011-08-18

Freyr såld till Eva och Espen i Karlstad, han åker i morgon, hoppas att han ska gilla sitt nya hem och att Eva får mycket roligt ihop med honom.

2011-08-07

Nu är Sigd och Spaenir hemma och ihop släppta med gamlemannen Háfeti det tycker han är kul.

Nu drar träningarna igång igen nu på lördag är det Ale och Söndag hemma ska bli roligt.

Mina gossar står på vila just nu, vi har bestämt att Bojje ska få en längre vila nu medans Freyr hålls i gång han är ju till salu.

Nya bilder under Galleri (blandade bilder)

2011-07-21

Sigd är nu dräktig med Bragi frá Kópavogi.

Har varit och hälsat på Spaenir och Sigd som går på gården Backome Jättefin gård som ligger i Falkenberg, stora fina hagar många ston och föl.

På gården bor Fam Wingstrand och fam Snjolfsson

2011-07-11

Här kommer en längre uppdatering om SM.

Vi kom till Sundsbyholms travbana på onsdagen. Det är en jättefin anläggning med bra förhållanden för oss ryttare. Det blev lite träning på ovalbanan p kvällen och båda hästarna kändes bra.

På torsdagen var det dags för min och Borgfjörds första start som var T2. Jag är nöjd med honom, men min ridning var jag inte lika nöjd med. Red "kärringridning" som jag brukar kalla det, dvs väldigt försiktigt. Men vi låg ändå 7:a efter uttagningen. 

På kvällen var det stilpass och vi fick till vår snabbaste tid någonsin, men läggningarna var inte så bra som de brukar, så vi slutade på en 10:e plats.

Fredagen började med en katastrof för min del. Halli skulle hjälpa mig att besiktiga Borgfjörd då han är lite lat när man springer med honom och han ofta små rollar när jag gör det. Därför hade vi kommit överens att Halli skulle hjälpa mig med besiktningen under SM. Men han dök aldrig upp och jag kände ingen stress eftersom jag ändå gick ut sent i klassen var det lugnt, tänkte jag. Men så besiktigade jag honom själv och då säger de att de klockade mig precis och att jag var för sen till besiktningen och att jag därför kanske inte skulle få starta. Så jag blev tvungen att höra med sekretariatet och då blev jag väldigt stressad. Som tur är släppte tävlingsledningen igenom mig. Man ska besiktiga en halvtimme innan klassen startar, så nu har jag fått mig en läxa.

Femgången gick hur bra som helst och vi satte personbästa för andra gången i rad denna säsong, 7,23 efter uttagningen och en 4:e plats in i finalen.

Fyrgångsuttagningen började kl. 15,45 och jag var tredjen ut. Jag hade haft värk i mellangärdet hela dagen, något jag trodde berodde på stressen. Innan jag satt upp på Freyr så fick jag jätteont i höger sida och jag trodde att det var håll. Så jag började rida fram och värken blev bara värre och värre och jag kunde inte trava utan det fick bli lite tölt som gång någorlunda men mestadels låg jag på sidan under uppvärmningen. Micke tyckte att jag skulle stryka mig men jag valde att starta och i värsta fall kunde jag ju kliva av banan. Men jag lyckades genomföra uttagnigen med poängen 6,90 och det kändes ganska ok med ridningen. Efteråt var jag dock inte så tuff utan vek mig av värken, så vi bestämde att Micke tog hand om Freyr och jag skulle gå och lägga mig i bussen. Men då kom tävlingsansvarige Ylva och sa att jag skulle följa med henne till läkartältet. DÄr kände läkaren över mig och trodde att det kunde vara gallan. Så jag fick värktabletter och var tvungen att ligga kvar där minst en timme så han kunde hålla koll på om smärtan försvann. Efter en timme hade smärtan försvunnit i sidan men nu istället flyttat sig längre ner och då trodde de istället att det kunde vara blindtarmen och då behövde jag åka till sjukhus. Läkaren ringde efter ambulans, något jag tyckte var både onödigt och skämmigt. Kina erbjöd sig att åka med mig så att Micke och Jonna kunde ta hand om hästarna. Det blev en lång väntan, men vi hade det rätt trevligt ändå, vi var ute och rökte och såg en hel del folk med olika problem. Micke kom och avlöste Kina efter ett tag och då fick vi komma in till läkaren som undersökte blodproven. Det ena var lite högt och jag hade fortfarande ont när de tryckte på mig, men de kunde inte riktigt säga vad et var, men trodde att det rörde sig om blindtarmen. Så alternativen var att stanna kvar under natten för observation eller komma tillbaka om det blev värre. Kan säga att vi gick därifrån så fort som möjligt.

På lördagen strök jag mig från den första finalen som var T2. Jag tänkte på mig själv och valde därför att bara rida fyrgångsfinalen. Jag mådde inte bra på hela dagen men Freyr och jag genomförde finalen och slutade på en 10:e plats.

På söndagen var det dags för det vi väntat på, nämligen femgångsfinalen. Vi var sju stycken i finalen och jag låg fyra så det var bara att försöka jaga och jag äör nöjd med ritten. Borgfjörd var lite busig i passläggningarna där han hade för bråttom att lägga sig så då sniker han hörnet, men det gick bra och vi behöll vår fjärde placering.

Allt som allt är jag jättenöjd med hur tävlingssäsongen slutade och nu blir det välförtjänt vila för grabbarna.

 

2011-07-04

Nu var det ett tag sedan jag skrev och det har hänt en del.

Borgfjörd har varit hos Tandläkaren Håkan Danielsson som är gift med Anna Rudbeck och fått fyllningar i sina M1-or. Det blev en otrolig skillnad på honom, förr så högg han i bettet men nu är det inget alls. Tusen tack till Sundsby Veterinärstation för all hjälp.

Vi har kört Sigd till hingsten Bragi frá Kopavogi, hon ska få komma hem efter SM om allt är som det ska, så nu busar Spainir med andra föl.

Hästarna har fått sig en renovering, nya skor och kiropraktorn har gått över dom.

Nu börjar det närma sig SM och det är full förberedelse för det. Båda hästarna känns fina i träningen och även jag tränar för fullt. Nästan varje dag är jag på Sport Life och tränar på crosstrainer, så det blir lite lättare för hästarna att bära runt på mig.

Jonna kommer på tisdag. Då ska vi bada hästar, smörja sadlar och dyl. samt packa trailern.

Vi åker tidigt på onsdag morgon och min första start blir på torsdag med T2 och stilpass. På fredag är det uttagningar i femgång och fyrgång. 

 

2011-06-09

 Har nu varit i skåne och tävlat den sista Nationella tävlingen för i år.
Borgfjörd och jag satte personbästa i femgång med uttagningspoängen 7,17 och i finalen slutade vi 2:a med poängen 7,22.

 I T2 låg vi 3:a med poängen 6,87 men jag strök mig i finalen som bara var en timme innan femgångsfinalen.

I stilpassen så tänkte jag att jag satsar lite mer och det blev en lite för häftig satsning så han la sig inte i pass med en gång utan jag nollades vid läggningen men sen låg han och vi fick ett andra löp som gick bra.

Freyr skötte sig bra också jag red bara fyrgången med honom och vi slutade i uttagningen på en 6:e plats med poängen 6,70 tillsmmans med Kattis som sedan tog hem B-finalen före mig, så vi slutade på en 7:e plats.

Det var mycket bra hästar på plats och även många fina danska hästar.

Vädret bjöd hela helgen på strålande solsken. Nu ska vi ladda inför SM.

  

 

2011-05-24 

Vi har nu kommit hem från en intensiv tävlingshelg i Norrköping. På fredagen var det ett hektiskt schema för Borgfjörd som hade alla sina tre grenar på samma dag. Första grenen var femgång där vi fick 6,83, något som jag inte är helt nöjd med. På eftermiddagen var det sedan dags för T2 där vi gjorde vår bästa uttagning på länge och slutade på poängen 6,97. Direkt därefter var det stilpass så det bev bara till att ta av honom sadeln snabbt och skölja av honom då det var ganska varmt ute. Vi var i första startgruppen och Borgfjörd skötte sig fint i båda löpen och slutade på personbästa 6,80, vilket räckte till en 3:e plats. I och med dessa prestationer vann vi femgångskombinationen på fina poäng.

 

Freyr hade sina två grenar på lördagen. Vi började med T1 där han inte var helt koncentrerad så det blev ett skutt/hopp inne på banan och vi landade på poängen 6,30. För att kvala till SM krävs 6,40, så jag var inte nöjd med det. Vi samlade oss dock till fyrgången där det gick jättebra och vi slog till med personbästa 6,97, vilket jag är oerhört glad över.

 

Vi strök oss från T2-finalen och i samtliga andra finaler slutade jag trea. Så jag är väldigt nöjd med helgen och båda hästarna.

 

Nu till helgen så blir det läger här hemma med 10 tjejer. Det ska bli roligt.

Nästa helg så är det Skåne som står på schemat då det är dags för SSM. 

 

2011-05-15

Nu har det hänt en del sen jag skrev sist. Sigd har äntligen fölat. Det blev ett svart hingstföl som fått namnet Spaenir. Hon fölade mitt på dagen den 5 maj och vi var med hela familjen. Spaenir är ett pigg liten herre som springer runt med mamma Sigd tät efter. Sigd är väldigt beskyddande över honom och de andra hästarna tycker att han är väldigt spännande. Bilder på Spaenir finns i galleriet.

Jag har också varit och tävlat på VSM. Där blev jag och Borgfjörd 2:a i stillpass, 3:a i femgång, 3:a i T2 och så vann vi femgångskombinationen. Med Freyr blev jag 4:a i fyrgången.

 

Jag är färdig kvalad till Sm i alla grenar utom T1, som jag ska försöka kvala till på de kommande tävlingarna. Till helgen är det nationell tävling i Norrköping, så håll tummarna för oss.

 

2011-04-24

 Nu har jag anmält och betalt till dom tre tävlingarna jag ska åka på innan sm, 10 000 kr kostade det konstigt att det ska vara så dyrt att tävla på islandshästar.

Går och väntar på att Sigd ska föla beräknat datum var 14-17 april, så det är ett väldigt spring för att kolla henne.

Håller på för fullt här hemma anlägger ny parkering, paddocken har fått nytt staket.

Ute och håller en massa lektioner där emellan.

 

2011-04-03 
Vi har nu varit i hos Inga och Ingar Jensen i Karlstad och ridit kurs för Toti Eymundsson. Jag hade med mig båda hästarna och Toti kom med många bra tips och idéer, så det ska bli spännande att se om det blir något bra resultat på träningen.

Innan vi åkte på lördag förmiddag så jag tänkte att jag släpper hästarna i paddocken en stund, så de fick röra lite på sig innan resan, men det skulle jag inte gjort. De var helt galna, brallade och sparkade bakut och det hela slutade med att Freyr trampade av sig en sko och fläckte med sig en bit av hoven också. Därför klarade jag inte själv av att slå på skon, men som tur var så svarade Annelie i telefonen och var snäll och kom och slog på skon. Så det misstaget gör jag inte om igen.
Jag har lagt in lite kursbilder under Galleri och blandade bilder.

 

2011-03-28
Nu har vi varit u Helsingborg och testat på denna typ av tävling också. Borgfjörd tyckte att det var toppen att springa runt med ca 20 andra hästar och blev bara busigare ju längre vi red. Andra omgången var det han som bestämde tempo och jag kunde bara hänga med, så någon final blev det inte med den busridningen där Borgfjörd tyckte att snabbast vinner.
Freyr skötte sig däremot bra. Han var lite spänd i början, så det var bra att man fick rida lite innan och visa honom banan. I fyrgången gick han bra och vi slutade på en andra plats i landskampen och fick 2 000 kr. Sverige blev också totalt tvåa.
Sussan och Micke var med mig som hästskötare och gjorde sina jobb som de skulle. Jag har lagt in lite kort under Galleri och blandade bilder.

 

2011-03-21
Nu har jag ny mail adress stubbekas@hotmail.se

I och med detta hopplösa underlag vi har med både is och delvis blöta vägar gör att det inte är så lätt att rida ordentligen, så det blir mycket skritt för tillfället.

Vad gäller Islandshästens Dag så kommer även Borgfjörd att åka med och tävla i Elit-klassen. Gå gärna in på hemsidan och kolla mer. V börjar vår resa till Helsingborg på lördag eftermiddag och kommer att sova över hos Eva-Karin och Lasse i Falkenberg för att inte resan ska bli så lång för hästarna.

Nästa helg ska vi till Karlstad och rida kurs för Toti Eymundsson, det ska bli spännande.

Alla mina kurser är i gång nu och jag är glad att vi haft tillgång till ridhus i år. 

 

2011-03-10
Jag och Freyr ska till Helsingborg och rida fyrgång för Sveriges lag i landskampen på Islandshästens Dag den 27 mars. Så nu är Freyr nyklippt för han kan ju inte se ut som lurvig skogsmulle när vi ska visa upp oss. Givetvis så var det ju snöoväder dagen efter vi klippt honom, men nu har vi inhandlat ett nytt täcke så han är väl inpaketerad ute i hagen.

Äntligen är den nya loggan klar. Hoppas ni gillar den.Tack till Kristoffer Dahlgren som har gjort den.

På söndag är det kurs för Uddevalla gänget på Brättehaga.

 

2011-02-18
Vi kom oss inte iväg till Borås, här hemma var det full snökaos så vi vågade inte ge oss iväg, och desutom så låg jag i influensa.
Hästarna och min egen träning har nu legat nere i en veckas tid men nu så ska vi igång igen, ska bli skönt.
I morgon så blir det en tur till Melleruds gänget.

  

2011-02-01
Nu är äntligen datumet för årets ridläger hemma på Stubbekas bestämt. Lägret kommer att gå av stapeln den 28-29 maj och redan nu är det fulltecknat. Det går bra att sätta upp sig på reservlistan, så är du intresserad ta kontakt med mig.

Fredagen den 11 februari ska jag och Borgfjörd, tillsammans med Lollo Löfgren och Gloi, till Borås för rida en gångartsuppvisning och visa upp islandshästen. Det är på den stora tävlingen Gina Tricot Grand Prix, som genomförs en gång per år i Borås ridhus. Välkomna att komma och kolla!

Idag har Sandra varit hos mig och hjälpt mig att uppdatera och göra om hemsidan lite grann. Vi tyckte att det var på tiden att ändra lite så att hemsidan känns mer aktuell. Hoppas ni gillar den nya layouten.

 

2011-01-08
Ja då var det ett nytt år, kan ju hoppas att det blir ett givande år.
Båda hästarna är igång,Borgfjörd fick sig en vila efter Globen.Skönt att ha snösulorna på och fyra broddhål i.
Planering för tävlingarna är klara.Det kommer bli 3 st Nationella och SM iår.
Har varit mycket jobb för min del, har hjälpt Gunilla på skansen i affären det är väldigt mycket jobb inför jul Och Nyår.
Kurserna börjar nu igen efter lite vinter-vila, har varit i Mellerud idag för dom (töltglada eleverna på Dal) som är ett nygammalt gäng som drar igång på Dal.
Hemma börjar vi i Februari, skall vara dom första gångerna på Brätte Haga som har ridhus.

 

2010-11-29
Islandshästagalan i Västerås var trevlig. Jag åkte dit tillsammans med Tuija & Janne. Det var bra föreläsningar och helt ok mat för att vara mig. Årets sportryttare blev Gummi, med all heder. Jag tyckte bara att det var kul att vara bland de nominerade. Synd bara att det inte var så mycket folk.
Micke hittade vi en fin kostym till som han hade på sig och jag själv hade klänning. Kan säga att det inte är så ofta vi går klädda på det viset.

Globen!
Vi startade hemifrån på tisdagne och vädret var verkligen inte det bästa. Innan vi kom ut på E20 så körde vi emellanåt i snödriver. Väl på E20 var det i alla fall två bilspår som man kunde köra i. Ekipaget släppte vid ett tillfälle och då satt hjärtat i halsgropen kan jag säga.
Väl i Stockholm så bodde vi på ett jättefint hotell (Hilton) och det var riktigt bra service. Man kunde bara beställa en shuttel när man ville bli körd till eller från hotellet.

Väl på Globen fick vi tillfälle att träna på onsdagen kl 21.30 och Borgfjörd skötte sig bra. Ylva släppte till lite tid från deras träning på torsdagen så att vi kunde visa hästarna banan. Efter träningen skulle jag gå med Borgfjörd till stallarna och då möter vi kamelerna som skulle in på arenan för att träna. Han blev livrädd för dem, vilket slutade med att jag blev trampad och vi fick snällt vända om och vänta tills de var inne på arenan.

Själva tävlingen var riktigt rolig och det var en häftig känsla att få rida i den arenan inför så mycket folk. Jag slutade på en andra plats efter Josefin i tävlingen och det är jag nöjd med. På lördagen ville Ylva ha med mig och Josefin i kadriljen på avslutningen, så vi red som shejkar i flygande pass. Det var skoj.

Summeringen av detta blir en häftig upplevelse och mycket trevligt folk. Vill tacka alla er som kom och hejade och ni som skrivit så fint i gästboken och på andra ställen. Stort tack också till Åsa, Anntin, Bettan, Anders, Jessica, Sandra och Marie-Louise för att ni tog med er mina föräldrar till Globen så att de fick vara med på denna upplevelsen.

 

2010-10-28
Tänk att så många positiva nyheter kan komma på en och samma gång.

Jag har blivit nominerad till Årets Sportryttare, så nästa helg beger vi oss till Västerås. Så nu måste vi ut och jaga kostym till Micke. Själv har jag en klänning hängandes i garderoben. Det är inte ofta som jag har på mig klänning, men ska man på Galamiddag så måste man ju vara fin.

Affie har varit och gjort Mental unghundsbeskrivning på Marks Brukshundklubb tillsammans med sina kullsyskon och hon blev godkänd.

Vi har köpt oss ett avelssto som är dräktig med Skorri. Ska bli kul att få föl nästa år och nu får vi börja fundera på vilken hingst vi ska använda för nästa betäckning.

 

2010-10-13
Nu är Borgfjörd igång och träningen går framåt. Själv har jag också kommit igång med spinning så mitt flås ska bli bättre.

 

2010-10-05
Jag och Borgfjörd har fått den stora äran att tävla på Stockholm Horse Show i Golben den 26 november. Det ska bli så roligt och jag ser verkligen fram emot det.

 

2010-09-29
Jag har fått en ny mailadress; stubbekas@3mail.se. Den gamla mailen kommer att fungera ett tag till, men sedan är det alltså denna som gäller.

Vi har varit på utställning med Affie. Hon var inte så intresserad av att ställa upp sig för domaren, men vi fick jättebra kritik och slutade på en femte plats och hp.

När Pernilla från Zimsen Ridsport var här var det flera som beställde bett och även några som köpte en sadel, inklusive mig själv.
Träningshästen Perla har nu åkt hem igen och töltar fint framåt. Freyr är i full gång och Borgfjörd håller jag på att rida igång efter vilan.

 

2010-09-08
I helgen hade vi årets sista läger här på gården med såväl nya som gamla elever. Det blev mycket ridning och tjat och med alla dessa trevliga människor kunde det inte bli annat än lyckat. Även vädret var på vår sida och vi fick strålande sol under båda dagarna. Vill tacka alla er som skrivit i gästboken. Dessa lovord gör mig rörd. Tack så mycket!

Träningshästen har nu äntligen börjat att tölta framåt och inte bara på stället, så arbetet går framåt. Freyr är nu igång igen efter sin vila och han känns väldigt fräsch. Så nu ska vi träna ordentligt i höst och inte låta saker passera som det gjorde i våras.

Vi har fått Affies utlåtande av höfter och armbågar och hon var helt fri så det känns skönt.

Pernilla som har Zimsen Ridsport på Värmdö kommer att komma hit till Stubbekas fredag och lördag den 17-18 september för utprovning av Draupnir sadeln och Bomberbetten. Är man intresserad av att prova så ta kontakt med mig. Jag kan verkligen rekommendera betten, jag tycker att de är jättebra och många av mina elever har testat och varit så nöjda att de själva har köpt dem.

Till helgen så är det en riktig kurshelg med kurser såväl hemma som i Sålanda.

 

2010-08-24
I söndags var gamla Uddevalla-gänget här på kurs. Det var riktigt roligt att träffa alla igen och de hade tränat bra under sommaren, vilket även syntes på hästarnas fina hull.

Borgfjörd går nu på vila några månader framåt, men Freyr ska jag sätta igång till helgen, då han vilat sedan SM.

I lördags kom en ny träningshäst till mig. Hon är efter hingsten Falki som vi ägde och det ska bli spännande och se hur hon utvecklas.

Nästa helg är det dags för vuxenläger här hemma igen.

Har anmält Affie till en utställning den 19 sept i Härryda. Det ska bli spännande för vi har ju inte varit och ställt ut henne sen hon var valp.

 

2010-08-14
Har haft Landis ungdomsläger här hemma under tre dagar. Full fart hela tiden och tur med vädret hade vi. Det regnade och åskade natten till fredagen men slutade på förmiddagen. Jättemysiga och goa tjejer var med ,man kan säga att det var en blandad grupp från åtta år till arton. Det blev mycket grodjakt för dom yngre. Vill tacka Malena som lagade den jättegoda maten till oss och Malin Elmgren som dömde tjejerna på avslutningsdagen. Detta var mycket uppskattat.

På Söndag är det Uddevalla gänget som kommer på kurs, ska bli roligt och se hur dom har utvecklats under sommaren, får hoppas dom har tränat ordentligt!

 

 

2010-08-11
Nu är vi hemkomna från NM i Finland. Vi åkte med färjan över till Finland på fredagen och det gick bra. Vi var fem trailers som åkte på fredagen och tanken var att vi skulle köra efter Hjalti till tävlingsplatsen då han visste vägen. Vi körde dock vilse och fick till slut använda oss av GPS för att hitta fram. Vi stannade till i ett travstall under helgen innan vi på måndagen tillsammans med resten av landslaget begav oss till själva tävlingsområdet för att checka in hästarna och genomgå en hovbeslagskontroll.

Måndagen och tisdagen innebar mest väntan och lite träning på ovalen. Vi hade bara en timme på oss att träna på banan, så det innebar att varje ekipage kunde rida i ca 6 minuter. Så det blev lite stressigt. Tisdagens träning ägnades åt stilpass och att Borgfjörd skulle trava fram till tratten. Fick en hel del tips och hjälp av Gummi och Malin - tack för det!

Onsdagen var vår första tävlingsdag. Jag och Borgfjörd skulle starta i stilpass och vi fick till båda löpen bra. På kontrollen efteråt såg man dock att Borgfjörd hade fått ett sår i munnen på tungan där bettet ligger som såg ut som ett stort blåmärke. Jag var väldigt orolig över detta och hur det skulle påverka resten av tävlingen.
På torsdagen var det dags för T2 och både Olil och Heimir kollade munnen på Borgfjörd och tyckte att jag antingen skulle rida honom på hackamore eller stryka mig för att han skulle vara fräsch till femgången på fredagen. Jag testade att rida honom på hackamore och det fungerade bra. Tack till Jökull som lånade ut sitt hackamore till mig så att jag kunde starta i T2. Vi fick till en bra uttagning och våra bästa poäng för säsongen vilket resulterade i en 10:e plats och B-final. Jag valde dock att stryka mig från den finalen och spara honom till femgången.
Femgången gick på fredagen och vi fick till en bra uttagning med lite problem i andra läggningen som vi fick rett ut. Vi fick poängen 7,0 och landade på en fjärde plats inför finalen. Lördagen var fri från tävling för min del så vi körde lite träning med Olil som gick riktigt bra.
På söndagen var det så dags för femgångsfinal. Vi låg bra till inför passen men då blev Borgfjörd lite busig och vet att han kan göra lite som han vill. Vi fick till de första två försöken rätt okej men i det tredje försöket ville han inte vara med och det blev galopp. Vi slutade på en fjärde plats.

Våra prestationer resulterade i en fjärde plats i femgång och en fjärde plats i femgångskombination så jag är verkligen nöjd med detta mästerskap. Det blev ett lyckat NM helt enkelt!

Efter en lång och seg färd hemåt är vi nu äntligen hemma ordentligt och nu ska Borgfjörd få en välförtjänt vila i 1-2 månader. Vill också tacka för alla gratulationer och lyckönskningar, det värmer!
Jag har också lagt upp lite bilder från NM under rubriken "jag och hästarna".

 

2010-07-26
I helgen var jag i Stockholm på landslagsträff och fick då träffa de flesta i laget. Nu känner man att det med stormsteg börjar närma sig det vi alla ser fram emot, nämligen NM i Finland. På torsdag bär det av för vår del. Vi åker först till Jökull och övernattar där. På fredag åker vi till Toftige Gård utanför Stockholm och rastar hästarna innan vi på kvällen fortsätter till Finland med den sju timmar långa färden med färjan. Väl i Finland är det sedan en timmes körning innan vi kommer fram till Ypäjä.

Vi i landslaget ska nu också försöka hitta egna sponsorer som kan hjälpa till med en del av de utgifter som vi själva får bekosta. Så nu jagar jag sponsorer för fullt. Hittills sponsras jag av Lindwalls Bygg , Stall Uggelhult och Skansens Gård, men jag skulle gärna vilja ha fler sponsorer. Vill ni sponsra mig och Borgfjörd eller känner någon som vill göra det så vore jag tacksam om ni kontaktade mig.

 

 

2010-07-15
Nu har jag fått besked om att jag och Borgfjörd är uttagna till landslaget och ska få representera Sverige på NM i Finland i Augusti. Så jag kan inte vara annat än glad och stolt.

 

2010-07-13
Nu är vi hemkomna från ett lyckat SM. Tävlingen inleddes med T2 för mig och Borgfjörd. Det gick bra och låg på en tredje plats inför finalen. Även Stilpass gick på torsdagen, men då var Borgfjörd busig och tyckte inte att galopp var något man behövde i den andra läggningen så vi fick ingen galopp alls i tratten. Slutade på 22:a plats där.

På fredagen var det först fyrgångsuttagning med Freyr som skötte sig bra. bara en liten missuppfattning i galoppfattningen där vi fick fel galopp. Detta rättades snart till och vi hamnade på en nionde plats som alltså betydde B-final. Därefter var det femgångsuttagning med Borgfjörd och han gick jättebra. Vi uppnådde mitt mål om att spräcka 7,0 och hamnade på en andra plats inför finalen.

På lördagen gick B-finalen i fyrgång med Freyr. Han gjorde det som jag begärde och vi slutade på delad första plats tillsammans med Linnea och Tinna. Detta betydde alltså att jag skulle få rida tre A-finaler på söndagen!
Först ut på finaldagen var T2 med Borgfjörd. de första två momenten gick bra men när det kom till lösa tygel momentet så gick han och smårollade hela tiden så vi slutade på en fjärde plats. 
De andra två finalerna gick efter varandra. Först var det fyrgångsfinalen med Freyr. Han blev lite trött på slutet vilket är förståligt i denna värmen så vi slutade på en andra plats. Det är helt fantastiskt med tanke på att det var hans första SM och vi hade inga förväntningar utan han skulle vara bli en erfarenhet rikare, så vi blev glatt överraskade. Därefter var det direkt femgångsfinal med Borgfjörd. Han var taggad inför passlöggningarna men i det hela gick det bra och vi slutade på andra plats. Utöver detta blev jag också trea i femgångskombinationen med Borgfjörd.

Detta SM är för min del det bästa som jag har presterat, så ni väntar vi med spänning tills på onsdag för att få besked om vilka som blir uttagna till landslaget och får representera Sverige på NM i Finland.

 

2010-07-09
Då var SM igång för fullt och jag har ridit klart alla uttagningar. Det har gått riktigt bra än så länge. Med Borgfjörd ligger jag på en 2:a plats i femgång med poängen 7,03 och en 3:e plats i T2 med poängen 6,73, vilket lovar gott inför finalerna. I fyrgången fick jag och Freyr poängen 6,53 vilket räckte till en plats i B-finalen.
Nu håller vi tummarna för att det går bra i finalerna!

 

2010-07-07
Nu bär det iväg till Norrköping och SM! Hästarna är nytvättade och alla grejer putsade. Båda känns riktigt bra så vi får hoppas att det håller i sig på tävlingen också, trots alla nerver.
Själv är jag riktigt förkyld nu och det är inte roligt i denna värmen. Hoppas verkligen att det inte blir så varmt som de har varnat för i helgen bara. Vi klippte Freyr igår eftersom han redan börjat sätta vinterpäls.
Affie får stanna hemma med mormor och morfar och vakta huset och hästarna som är kvar hemma.

 

2010-06-17
Nu är Studenten över och allt gick jättebra. Johan fick även stipendie från skolan så jag var en stolt mamma.

Har varit och tävlat på VSM med mycket bra resultat, trots det skitväder som helgen bjöd på. Med Borgfjörd blev jag 2:a i femgång, 1:a i T2 och 5:a stilpass. Vann därmed också femgångskombinationen. Med Freyr slutade jag 3:a i fyrg&aring